Luis ger absolut toppbetyg åt Solace-spön
solacecarprods

Luis ger absolut toppbetyg åt Solace-spön

”Jag har sett, känd och provat många karpspön genom årens lopp. Men inget spö under tusenlappen har ens varit i närheten av dessa spöns prestanda när det gäller kast – och drillningsegenskaper. Utseendet är snyggt och sobert med spönas svarta färg och alla delarna i gunsmoke. Ta en koll innan du spenderar det dubbla på karpspön”. Så skriver Luis Rasmussen om Wychwood Solace Carp Rods, som Metebolaget säljer.

Tipsa en vän:
Ditt namn:Din epost:Mottagarens epost:

Funderar du på att köpa karpspön? I så fall skall du läsa Luis Rasmussen recension av Wychwood Solace Carp Rods. Han ger spöna absolut toppbetyg!

Luis fortsätter: ”Mycket vackra spön som ser ut som de kostade det dubbla och prestandan är definitivt som spön i 2000 kronors klassen om det nu räcker!”

Men Luis recenssion handlar ingalunda enbart om lovord. Det är en gedigen genomgång av spöets utseende, uppbyggnad och prestanda och genomgången förklarar väl varför Wychwood Solace är riktigt fina karpspön.

Mer från recensionen: Spöna är mattsvarta i klingan och lagom slimline med sina 15 mm direkt över rullfästet, som är framtaget av Wychwood. 5 rings + tipring och på denna 3.0 lb är det 50 mm buttring och tipringen är 14 mm, så det är tal om longrange spön. Ringerna är trebenta på dem två nedersta och resten på toppen är enbenta, alla ringer är av Silicinecarbid i gunsmoke colour, som klarar både braidedlines och monos. Klingan är en tjockväggig carbon, som tål en hel del stryk innan den går kläms sönder eller bryts av.

Här ser du de trebenta ringerna och holken på Solace spöna (bilder finns på Luis blogg).  Spöna är otroligt långtkastande med sina stora ringer och spöet har väldigt fina drillningsegenskaper. Jag har kastat upp emot 130 meter med dessa 3.0 lb spön utan större ansträngningar, men jag vill dock säga att det krävs en del för att komprimera spöet rätt och få ut det rätta ur dem. Det finns inga vridningsmoment i klingan, så overheadkast gör att där spöet pekar, den riktningen går ditt bly och inte 3 meter åt sidan som man upplever med sladdriga spön med dålig carbon.

50 mm ringer är känsliga för stötar och annat och du får med ett neoprenskydd på nedersta ringen på alla spöna som jag recenserar dem kommande dagarna. Här ser du hur rullfästet som Wychwood själv har tagit fram ser ut, det är riktigt bra och greppvänligt, något man uppskattar när man ska kasta och drilla fisk, de klara stora Big pit reels och rullen sitter fast ordentligt. Du ser även här att texten på spöna är diskret och den sitter bakom rullfästet. Alla Solacespön har ett integrerad lineclips i snygg flätad carbon, ett lineclip som fungerar och som inte är fulla av limmrester mm. Håller linan väldigt bra och skadar inte linan…läs fortsättningen här på Luis Blogg.

<span class='wordlist'>Luis</span> Rasmussen hyllar <span class='wordlist'>Wychwood</span> <span class='wordlist'>Solace</span> Carp Rods

Luis Rasmussen hyllar Wychwood Solace Carp Rods

Under kommande dagar kommer Luis också att recensera Wychwoods Marker- och Spod spön och vi gissar att Luis även kommer att ha gott att säga om dem – för dem är verkligen grymt fina båda två!

Totalt kan vi detta sammanhang nämna att det finns 3 serier karpspön från Wychwood; Signature, Solace och Maximiser.

Signature-spöna, som är den billigaste av dessa serier, är också ett grymt spö. De presterar väl i klass med andra spön som kostar en bit över tusenlappen och när vi har frågat kunder vad dem tror att dessa spön kostat, så har de flesta gissat på mellan 1000-1500 kronor. Signature finns även i 1,5 lb och 1,75 lb (dock ännu ej i shoppen) men Thomas Larsson använde 1,75 lb-varianten till sitt barbfiske i England i somras och var ”sjukt imponerad” av spöna. Dessa specialistspön kommer ut i shoppen efter helgen.

Maximiser är Wychwoods dyraste serie som Metebolaget säljer i trepack för 3599 kronor. Även det är grymt fina karpspön!

Metebolaget säljer dem alla och i lager i skrivande stund så finns 4 stycken 2,75 lb av Solace, samt 3 stycken Maximiser i 3,0 lb. Dessutom finns två spodspön. Vi har dock precis skickat iväg en ny beställning till Wychwood – men om du vill boka upp dig på spön från Wychwood så kan vi komplettera ordern i början på nästa vecka. Leverans senare i augusti.

I samband med beställningen kommer vi också att få hem 2,75 lb-varianten av Classic-spöna, som Luis också skriver i sin blogg, och som fått härlig uppmärksamhet i England. Tyvärr är 3,0 lb slut hos Wychwood (stor efterfrågan).