Luis recenserar: Gardner rigtillbehör

Luis recenserar: Gardner rigtillbehör

Luis Rasmussen har en stor och gedigen fiskeutrustning. På sin blogg recenserar han dessa prylar. Många av dessa prylar han använder återfinns i Metebolagets sortiment. Här beskriver Luis Gardner Tackle´s tillbehör.

Tipsa en vän:
Ditt namn:Din epost:Mottagarens epost:

Med tillstånd från Luis Rasmussen återger vi Luis beskrivningar. Denna recension gjordes 2011-12-09.

Jag har den senaste tiden använd en massa riggtillbehör från engelska Gardner Tackle och innan dess saker från Korda, Nash, E – S – P, Solar and you name it, allt har provats genom årens lopp och därför kan jag ge dessa tillbehör, som för mig är nya, en bra recension genom testfiske och jämförelse.

Metebolaget håller väldigt bra priser på dessa tillbehör jämfört med de nämnda märken och det kommer till stor hjälp för båda gamla rävar och nya ungtuppar i karpfisket mm. Grunden till att jag börjar med riggtillbehören, är att jag får massvis med frågor kring detta och väldigt många tycker att det är en jungel av småprylar bland riggtillbehören.

Jungel? Både ja och nej, det blir lätt en jungel, om man blandar ihop vissa saker med varann, det blir också dyrare och kanske svårt att skaffa rätt saker, men framför allt, kan det bli farligt för fisken, då vissa saker inte stämmer överens eller passar ihop och vi vet alla, att en del tyvärr inte är så seriösa och man sätter ihop lite av varje och det kan sluta med den perfekta dödsfällan för en fisk. Det bästa är att hålla sig till ett märke, var alla riggkomponenter är anpassade för varann, det hela blir enklare och betydligt mer säkert för fisken och ett sådant märke är just Gardner, som vi ska titta på i dag.

Gardners Clip Kit, här i Covert Muddy Brown är ett litet kit, var du kan
göra 5 tackel och allt passar ihop med varann. Du får Anti – tangle sleeves,
Quick Change swivels, lead clips och tailrubber. 5 av varje sak för 5 tacklen
och det till ett betydligt bättre pris, än andra märken på marknaden, detta kit
finns även i Weedy Green.

För att ditt tackel ska ligga på bottnen, finns det Tungstens tubing som passar i Gardners tailrubbers och vill du använda leadcore, så finns det Gardners Plummet, som är väldigt tung och den har en väldig bra Muddy Brown färg, som passar in på de flesta av våra typer av dybottnar. Alla Gardners Covert paket har en väldig klar och tydlig beskrivning, om hur du ska göra för bästa och säkraste resultat och det är väldigt bra. Tungstenstuben är också tung och vill du ha en vanlig tubing till dina tackel, så finns det Gardners Sink tube att
tillgå, så det finns gott om tillbehör för att du ska få ett så bra och säkert tackel till ditt fiske.

För fiske i Weed eller områden med både växtligheter och dybotten, var man
vill ha en sjunkande rigg, som verkligen ligger nere på bottnen, så finns det
inte mycket som sjunker lika fort som Gardners Heavy Camo – Green. Ett väldigt
starkt material som verklige sjunker som en gråsten, lätt att knuta och ett
väldigt lätthanterligt material, som finns i olika lb – klassar.

Vill du ha ett material som har samma färg som Gardners Clip Kit, så väljer du bara Gardners Sink Skin. Detta riggmaterial har en Muddy Brown coating som är väldigt enkelt att strippa och det sjunkar nästan i samma takt, som Gardners Tungstenstubing som jag nämnde tidigare. Mycket starkt riggmaterial med den rätta färgen för de flesta dybottnar och det sjunker utan några hjälpmedel, vare sig putty här och där eller sinkers mm. Ett material som håller vad man lovar och lite till!

I slutänden av ditt tackel och rigg, ska vi ha lite bra mesh till våra bagsmm. Jag har hela hösten sedan augusti, använd mig av Gardners Skinny Dipper PVA Boilie Width anti – ladder. En suverän mesh som passar till det mesta, den är väldigt stark, så du kan kasta långt utan att meshen spricker i kastet och den löser sig snabbt även under vinterhalvåret, genom att det är en All season mesh, du har med att göra. Jag har den till allt utom mina små sticks, var jag än så länge kör med E-S-P eller en från Prologic som är smala. Mer information, priser mm hittar du på: www.metebolaget.se

Ta en titt, än är det isfritt i södra Sverige eller komplettera din riggpouch inför vårens roliga och givande fiske!

Mitt fiske i helgen verkar bli en blåsig historia med regn eller till och med snö, det får bli vad det blir. Badplatsen är mäskad sedan 2 veckor tillbaka och jag tror och hoppas att karparna i detta området har fått det lugn och ro, de så väl behövde och hur det går kommer jag till senare efter helgens fiske. Karp nr 175 ska på mattan och till min hjälp har jag både Gardners tillbehör och lite godsaker från Mistral Baits, så det går nog vägen även denna gång, I hope!