Testade i40 – tog 8 karpar första passet

Testade i40 – tog 8 karpar första passet

När Luis Rasmussen testade Mistral Baits i40 tog han 8 karpar på första passet. Och det visade sig bara vara början…Här återger vi från Luis blogg, från det tillfället han för första gången bloggade om i40.

Tipsa en vän:
Ditt namn:Din epost:Mottagarens epost:

..//..Platsen var helt omäskad och efter att ha fått upp spöna på podden, lade jag ut 15 Mistral i40 boilies på varje spö, två boilies var direkt från påsen och en boilie blev dippad i 5 minuter. Som ni kanske minns, visade jag att det var en bra konsistens och att man fick smula dem ordentligt och det visade jag på ett par bilder. Detta pulver blandade jag ihop och gjorde två mindre boiliecrumbsticks, dessa satt på riggarna med boilies direkt från påsen. Det tog 10 – 15 minuter och det brände iväg på mittenspöet och jag trodde inte mina ögon – Vilken respons! Efter en stund gick tankarna över till det typiska, att det nog var nyhetens behag, men inte!

<span class='wordlist'>Mistral</span> Baits <span class='wordlist'>i40</span> gav <span class='wordlist'>Luis</span> ögonblicklig succé!

Jag provade att skära ner dessa 20 mm till typ 15 mm´s storlek och sen dippa dessa i Spodand Stick dippen, jag provade som sagt direkt från påsen, jag provade skalade boilies utan dipp och jag provade med att skära dem i pelletshapes och fiskade två 20 x 10 pelletshapeboilies sittandes tight ihop på hairet mellan hairstoppet och ett floatstopp, allt fungerade kanonbra och nu började det att sjunka in, att här har vi något väldigt speciellt i betesväg!

Jag har Dynamite baits The Source som absoluta favoritboilie, men håller Mistrals i40 att ge dessa resultater, så börjar jag bli tveksam till vilken av dessa, som är min favoboilie. Ett tips här är att 2 stycken pelletshapes, som sitter ihop på längden slinkar lätt in i karpens munn, men den kan inte vända ett bete som är 4 cm långt med en krok, utan att kroken fastnar. Så prova det, du får enormt fina hookholds och flera lite finurliga karpar fallar för detta lilla trix.

Dessa bilder visar bara hur min dag såg ut igår, det blev inte mycket tid över till något annat än att drilla, håva, fota, byta riggar, lägga ut o s v. Visst tid till en macka och en kopp kaffe hinner man alltid klämma in, men igår var det svårt, med 8 landade karpar och en tappat fisk som klev av i växtligheten.

Jag har aldrig varit med om en sådan respons på ett bete under mina snart 30 år bakom karpspöna, helt otroligt och effektiviteten är mind blowing. Spod and stick dippen i40, är av den kaliber, att du kan ta ett Crapbait och dippa det i 5 minuter och sen har du plötsligt ett bete som karpen tar utan tveksamheter och med stort begär. i40 dippen är mörk i färgen, PVA – säker, dryg och supereffektiv och sen bara 69 kronor för 400 ml.

Efter 5 landade ringde jag John på Metebolget och gav honom the news och han blev väldig glad och jag kände en viss överraskning i hans röst, då hade jag fiskar i endast 4 timmar!

Vi bestämmde att jag ska göra en större artikel, som vi lägger upp på Metebolagets sajt, men det blir först, när jag har testad i40 Red, så tar vi allihop i samma artikel och du kan sedan väljar vilken av dessa superboilies du vill använda. Jag står tillbaka vid vattnet och ställer mig frågan: Hur kommer det att bli med i40 Red, som med sitt innehåll av Robin Red, som kommer en stark bidragande orsak till ett bra höstfiske för min del. Jag kommer även att testa i40 boilies i 10 mm under senhösten och vinteren fram tills isen sätter stopp för mitt testfiske.

Jag hade lagom tid för att äta lite, göra nya riggar eller dippa boilies, men snart skulle ett nytt run komma och det var bara att ta spöt och drilla nästa, så höll det på till åskan drog in och det var dags att dra sig hemåt.

Nästa pass blir det samma visa med Mistrals i40 Red, som jag testar då, men kommer det att bli samma visa från karpens sida? Jag skulle inte bli särskild förvånad om så vore. Mistral i40 koster 129 kronor, inte den billigaste boilien, men med den effektivitet den har visat mig, så ska jag definitivt inte vara utan dem och inte du heller, det samma gäller dippen. Get on i40 innan din polare gör det och fiskar byxorna av dig, klicka in dig på http://www.metebolaget.se/ och ha ett superfiske i höst med dessa boilies.