Så här kan du fiska med ”Longshank hooks”

Så här kan du fiska med ”Longshank hooks”

Luis Rasmussen har en stor och gedigen fiskeutrustning. På sin blogg recenserar han dessa prylar. Många av dessa prylar han använder återfinns i Metebolagets sortiment. Här beskriver hur man kan fiska med långskaftade krokar.

Tipsa en vän:
Ditt namn:Din epost:Mottagarens epost:

Med tillstånd från Luis Rasmussen återger vi Luis beskrivningar. Detta tips gjordes 2011-12-06.

Vi fortsätter med en rigg för pop – ups och igen är det hela uppbyggd kring Gardner Mugga Long Shank hooks, som är supervassa och starka krokar och med den nya coatingen av kroken, som kallas Covert, så märker karpen inget förän det är för sent att ångra sig och kroken har redan hittat ett fäste i fiskens mun.

Riggen är igen enkel och supereffektiv, men bara för pop – up beten av olika slag! Varför är den effektiv? Jo, det styva materialet och vinklen mellan kroken och riggmaterialet, samt det rörliga lekandet, gör att kroken är svår att bli av med och hela riggen roterar runt i 360 grader. Den delen jag viser dig här, kan du använda till en Chod – rigg, var denna del sitter direkt på din leadcorelaeder eller använda delen till en Hinged stiff – rigg, valet är ditt och effektiviteten är och förblir den samma!

Du behöver följande: 20 cm Amnesia i 20 lb, sax, flugbindningstråd, Gardner Mugga i size 8, snabblimm, 3 mm rig – ring, Caterpillar swivel från Armaled, tändare, Dental floss och din pop – up förstås. Här ser du en närbild på riggen, enkelt, snyggt och fruktansvärt effektivt, en rigg du måste prova till våren! Du börjar med att linda fast Amnesialinan vid krokböjens början som visat och ger denna lindning en liten droppe snabblimm, se till att Amnesialinan ligger uppe på krokens rygg! Trä på din rig – ring och för linan genom kroköglan, bestäm nu hur stort ditt D ska vara och sen gör du en vanlig Knotless knot med 5 – 6 varv ner på kroken, rätta till det hela så D:et ligger rakt jämfört med krokens linje och sen ger du knuten en liten droppe snabblimm.

Nu är det dags att bestämma hur högt över bottnen din pop – up ska stå och när du vet det, knuter du fast ditt Caterpillar lekande och ger linänden lite värme med tändaren, så en liten kula bildas och denna knut glider aldrig upp. Du ser på bilden hur jag menar.

Se till att det är gott om utrymme för ringen i ditt lekande på leadcoren, så riggen kan spinna runt obehindrat i kasten utan att trassla sig. Detta är mycket viktigt! Jag använder både E – S – P och Gardners leadcore och de fungerar kanonbra för denna rigg.

Så här ska det se ut när du är klar, du ser även här, hur pop – up boilien är fastsatt med en glidande stoppknut, som låser fast betet och sedan värmar du linändorna med en tändare och ditt bete sitter fast. En pop – up boilie suger till sig vatten och sväller upp lite och det gör att pop – up boilien, sitter stenhårt på riggen och kommer aldrig att ramla av!

Här ser du riggen som en Chod – rig, betet står ca 6 cm över bottnen och vill du öka eller korta ner längden på riggen, så är det enkelt att göra. Vid användande av en Hinged Stiff – rig, är det bara att montera en längre del Amnesialina till ringen i Caterpillarlekandet och du monterar din putty mot/på lekandet ring, så lekandet bevarar sin fina rotation. Varför dalta med andra riggar, när du kan gå på Knock out direkt?

En riktigt bra rigg som denna, använder jag flitigt vid fiske med pop – ups och den landar betydligt flera karpar för mig än andra pop – up riggar, visst de har sina dagar, men denna är bäst för lite svårare vatten och fisk. Helt klart en rigg, som jag tycker du ska testa nästa gång du är ute, prova med en välsynlig pop – up i smakerna: Pineappel, Strawberry, Tutti – frutti eller varför inte en kryddad sak som t ex Scopex Spice från Mistral Baits, som ger så otroligt mycket fisk? Vill du slippa blänk och andra saker som kan få en karp att backa, så tycker jag att du går in på: http://www.metebolaget.se/ och upptäcker Gardners Covert Range, fantastiska saker till väldigt bra priser!