Gör din egen i40-stickmix!

Gör din egen i40-stickmix!

Tipsa en vän:
Ditt namn:Din epost:Mottagarens epost:

Stickmix är ofta ett triumfkort inom karpfisket, då det finns många fördelar med denna lilla finess. Genom att trä den över riggen och ner över kroken får du något som luktar extra gott runt ditt krokbete och riggen har svårt att trassla sig vid själva utkastet. Jag la själv märke till att jag nämnde karpfiske i första meningen, givetvis funkar en stickmix utmärkt att använda till  sutarfiske, braxfiske mm.

Fiskar du under de kalla månaderna så räcker det många gånger med enbart en stickmix vid utlägg, då karparna äter sparsamt. Och man vill ju att karpen plockar upp ditt krokbete!

Här är en liten guide om hur du gör dina egna ”stickor” med hjälp av Mistrals Spod & Stick mix i den glödheta smaken i40.

Mistrals färdiga Spod & Stick mix är riktig fin färdig mix som är smidig att använda. Vill man tillsätta något bete eller juice funkar det utmärkt, men att använda den som den är fungerar också väldigt bra!

Här är samtliga ingredienser för en het stickmix: Spod & Stick mix, PVA-juice, pellets, en Korda krusha, PVA och en sax.

Kordas Krusha är ett fantastiskt verktyg som alltid används flitigt. I den vänstra halvan finns pellets, något som man alltid hittar i mina mixer. Pellets är superbeten för många olika fiskar. Tänk på att inte använda oljiga pellets under årets kallare månader. Jag krossar pelletsen så mycket det går och det bli nästan bara smulor av det och en stark doft av ”fishmeal” kryper fram, karpgodis!

Jag krossar pellets några omgångar för att sen tillsätta det i den färdiga stickmixen.

Den färdiga mixen är i jämförelse med groundbait lika torr och för att göra den blöt och krämig tillsätter jag i40s PVA Juice. Doften av i40 blir då också ännu tydligare. En stickmix skall lukta mycket!

Nu är den klar!

Med hjälp av Kordas long chuck funnel web system (den minsta av dom 3 storlekarna som finns) ska jag nu göra små stickor. Lagom storlek enlig mig är mellan 3-6 cm , då mindre inte känns lönsamt samtidigt som en för lång sticka inte presenterar krokbetet lika bra.

Får ursäkta bilden lite, då fokus inte ligger helt rätt. Nu är stickorna klara för användning, trä ner dom över tafsen och kroken, sen är det bara att kasta ut.

Som sagt, detta är väldigt bra till många olika fiskarter och inte minst till karparna. Har du inte provat stickmix innan, så rekommenderar jag att du redan vid nästa fisketillfälle gör det. Hoppas det ger resultat, Skitfiske!

Visa alla blogginlägg av